Порошенко телефон форма / Твиттер Петр Порошенко

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається в повідомленні, президент України подякував Стівену Гарперу за його візит до України напередодні Саміту «Великої сімки», що відбувся в Німеччині 7-8 червня. «Це був дуже успішний і символічний візит, який засвідчив солідарність Канади та міжнародної спільноти із Україною», – наголосив глава держави.

Співрозмовники обмінялись думками щодо результатів Саміту «Великої сімки», де було чітко задекларовано підтримку України та готовність посилити санкції проти Росії у випадку подальшого порушення Мінських домовленостей.

Відео дня

Порошенко поінформував Гарпера про результати зустрічі із Групою на підтримку України на рівні послів та дипломатичних представників, створену відповідно до Декларації лідерів «Великої сімки».

Читайте такожПорошенко зустрівся з послами країн G7 (фото)

Співрозмовники також обговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема домовились пришвидшити процес перемовин щодо Зони вільної торгівлі. При цьому Порошенко і Гарпер наголосили, що підписання ЗВТ між Україною та Канадою стане позитивним сигналом для інвесторів та бізнесу в обох країнах, а також поглибить двосторонні відносини.

Читайте такожЯценюк сподівається за три місяці домовитися з Канадою про зону вільної торгівлі

Гарпер високо оцінив зусилля української влади і зокрема президента на шляху до реформування України. Він запевнив у готовності допомагати в мобілізації міжнародної політичної і економічної підтримки України, підкреслюється в повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент Петро Порошенко провів телефонну розмову із віце-президентом США Джозефом Байденом. 

Порошенко подякував США за тверду позицію, висловлену під час нещодавнього Саміту «Великої сімки», що зокрема відображено у заяві її лідерів щодо можливого продовження санкцій у разі, якщо Росія піде далі у порушенні Мінських домовленостей. 

Співрозмовники наголосили на важливості єдності цивілізованого світу у підтримці України.