Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що від того, наскільки українці будуть дотримуватись карантинних обмежень на Великодні свята, залежатимуть терміни їх продовження.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Я радий, що згідно з соціологічними опитуваннями, майже 90% українців так і планують зробити (залишитись вдома – УНІАН). Ми маємо домовленості з українськими медіагрупами. Ви зможете побачити трансляції богослужінь з усіх церков на телевізійних каналах України», - заявив Зеленський.

Відео дня

На переконання глави держави, кожен з громадян розуміє, що «цьогоріч доведеться змінювати традиції» і «робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації».

Читайте такожЗеленський: якщо вдасться пройти Великдень без скупчень, можна говорити про покращення ситуації

«Від нашої поведінки на Великдень, від нашої дисципліни будуть залежати подальші терміни карантину. Як я казав раніше – ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати хороше і традиційне літо, тож давайте разом постараємося заради спільної мети і будемо святкувати Великдень вдома. Це стосується не лише освячення кошиків – це стосується традиційних пікніків та походів у гості – не цього року, будь ласка, заради безпеки себе та ближнього», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив карантинні обмеження до 24 квітня.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи планується перенесення через карантин місцевих виборів

В Україні станом на ранок 14 квітня зафіксовано 3 тис. 372 випадки коронавірусної хвороби. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 людей, з них 51 чоловік та 47 жінок. Загалом 119 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Читайте також: