Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-служба президента України.

«Ми отримали чітку підтримку позиції України», - відзначив Глава держави журналістам у Нью-Йорку.

"Ми отримали запевнення в тому, що питання Сирії не може бути змішано з питанням України", сказав Президент. «Вимоги щодо деескалації конфлікту, щодо виведення російських військ з окупованої території Донбасу і щодо звільнення Криму окремо піднімалися на всіх зустрічах», - повідомив Петро Порошенко.

Відео дня

Читайте такожМеркель: ситуація в Україні має важливе значення для глобальної безпеки

За словами Президента, під час переговорів було скоординовано позицію перед зустріччю у «Нормандському форматі», яка відбудеться 2 жовтня в Парижі.

Окремо було обговорено питання розширення економічної співпраці та реструктуризації боргу, зазначив Глава держави.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалось питання виборів на Донбасі, Президент зазначив, що позиція залишається незмінною ­ - вибори створюють серйозну небезпеку Мінському процесу.

Читайте такожПорошенко та Кемерон: "фейкові" вибори на Донбасі підривають Мінські угоди

Щодо питання про право вето постійних членів Ради Безпеки ООН, то, за словами Глави держави, ця можливість зараз широко обговорюється в рамках Генеральної Асамблеї. Президент наголосив: «Мова не йде про те щоб, позбавити права вето. Йдеться про те, щоб були накладені певні обмеження щодо застосування права вето у питанні, коли йдеться про масову загибель людей. Фактично право вето зараз означає певну ліцензію на вбивство». За словами Петра Порошенка, коло держав, які відкрито підтримують цю позицію, збільшується.

Читайте такожПорошенко планує зустріч з Обамою під час Генасамблеї ООН

Президент висловив впевненість в тому, що всі постійні члени Ради Безпеки ООН, крім Росії, погодяться з тим, щоб в таких випадках, як анексія Криму або збиття літака MH-17, право вето не могло застосовуватись.