REUTERS

Про це Порошенко сказав у п'ятницю в Парижі на прес-конференції українським журналістам, передає власний кореспондент УНІАН.

Як відомо, переговори у Нормандському форматі пройшли за участю президентів України, Росії та Франції Петра Порошенка, Володимира Путіна, Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель. "Абсолютно твердо та чітко наголошено всіма учасниками про неприпустимість проведення фейкових виборів", - сказав він.

Читайте такожВибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть бути проведені наступного року - Олланд

Відео дня

Порошенко наголосив, що вибори повинні пройти виключно у відповідності до українського законодавства та згідно з критеріями ОБСЄ. При цьому президент України висловив "обережне сподівання", що результати сьогоднішніх переговорів будуть реалізовані і сепаратистами.

Говорячи про терміни відновлення контролю за кордоном, президент України нагадав, що "у нас це є у Мінських домовленостях". "Ми ні в якому разі не допустимо зсуву цих термінів", - наголосив він.

Читайте такожНормандський формат домовився про відвід легкого озброєння на Донбасі "з початком завтрашньої доби"

"Війна буде завершена тоді, коли буде звільнений останній клаптик української землі. Поки у нас є окуповані території, війна не закінчилася", - додав Порошенко.

Він також підтвердив, що відвід легкого озброєння розпочинається "з завтрашнього дня". При цьому президент наголосив, що необхідно забезпечити більш ефективне використання потенціалу ОБСЄ.