universe.byu.edu

Таку думку висловив посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Гербст в інтерв'ю "Голосу Америки", передає DT.ua.

"Висловлювання Джеффрі Пайетта про корупцію в Україні мають повну підтримку у Вашингтоні. Я це знаю", − зазначив дипломат.

На думку Гербста, президент України Петро Порошенко повинен прислухатися до рекомендацій американського посла і думки громадянського суспільства, і все-таки призначити нового генерального прокурора.

Відео дня

Читайте такожПайетт: Корумповані судді в Україні залишаються безкарними, люстрація повинна бути завершена

"Віктор Шокін вважається корупційною фігурою, що представляє цінності минулого, тому президенту Порошенко варто замінити людину на цій посаді. Генпрокуратура повинна займатися переслідуванням не тільки супротивників президента, замішаних у корупції, але і його союзників", − наголосив Гербст.

Дипломат також додав, що він розуміє складність боротьби з корупцією в Україні.

"Протягом 25 років корупційні практики в Україні були нормою. Нинішнім лідерам, які більшу частину життя пропрацювали в цих умовах, непросто вирішити цю проблему самостійно", − зазначив екс-посол. Він також додав, що і США, і ЄС мають намір й далі заохочувати та стимулювати боротьбу з корупцією в Україні.

Читайте такожПродовження корупції поставить Україну на межу життя та смерті - перший заступник секретаря РНБО

Як повідомляв УНІАН, посол США в Україні Джеффрі Пайетт заявив, що деякі співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) відкрито і агресивно ускладнюють процес проведення реформ в країні.

Він зазначив, що "ці шкідники регулярно перешкоджають розслідуванням і кримінальному переслідуванню корумпованих чиновників в Генеральній прокуратурі. Вони залякують і перешкоджають тим, хто чесно працює над реформуванням самої Генеральної прокуратури".

Також Пайетт повідомив, що прокуратура повинна бути готова карати олігархів і високопоставлених чиновників за корупційні дії.