Сьогодні Шевченківський районний суд Києва зареєстрував позовну заяву Віктора МЕДВЕДЧУКА до Cлужби безпеки України та в.о. начальника СБУ Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА.

Про це повідомляється на офіційному сайті Соціал-демократичної партії України (об’єднаної).

У позові В.МЕДВЕДЧУК "просить визнати недостовірною і непідтвердженою інформацію, озвучену керівником СБУ на брифінгу 19 травня 2008 року, де, як відомо, пан НАЛИВАЙЧЕНКО заявив про нібито причетність Віктора МЕДВЕДЧУКА до порушень виборчого законодавства у процесі передвиборної агітації на виборах до Київради".

Відео дня

За даними СДПУ(о), у позовній заяві, в якій відзначено, що право людини на честь і гідність гарантоване Конституцією України, особливо підкреслюється, що згідно з Законом України "Про службу безпеки України", СБУ є державним органом, що діє на принципах законності та поваги до прав людини, а також позапартійності.

Як повідомлялося, 19 травня тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ В.НАЛИВАЙЧЕНКО заявив, що Службою безпеки задокументовано 35 випадків підкупу виборців і викрито схему підкупу виборців під назвою «Вавилон», яка є розробкою російських політтехнологів.

При цьому В.НАЛИВАЙЧЕНКО повідомив, що очолюване ним відомство перевіряє причетність до замовлення у російських політтехнологів системи "Вавилон" громадянином України Віктором МЕДВЕДЧУКОМ.

21 травня Служба безпеки України опитала колишнього керівника Адміністрації екс-Президента Леоніда КУЧМИ В.МЕДВЕДЧУКА щодо можливої причетності до застосування незаконної виборчої технології «Вавилон».

Зокрема, за словами начальника Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області Василя ГРИЦАКА, «Службою безпеки проведено опитування громадянина МЕДВЕДЧУКА Віктора Володимировича". "Ті пояснення, які він надав, будуть залучені до матеріалів перевірки», - сказав він, додавши при цьому, що після проведення перевірки буде прийнята відповідна правова оцінка.