александр вилкул / vilkul.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Він зазначив, що така злочинна схема застосована в Україні. "Безумовно, цьому злочину буде дана належна оцінка. Від себе хочу додати, що сьогодні проводяться оперативно-слідчі дії, проходять обшуки спільно з управлінням кіберзлочинності, національної поліції і слідчими національної поліції Дніпропетровської області. Вже заблоковано понад 3 тисяч банківських карток тих, хто взяв участь, хто був готовий таким чином отримувати гроші за голосування на цих виборах", - розповів він.

Читайте такожБПП закликає мешканців Дніпропетровська голосувати проти Вілкула

Відео дня

Шкіряк додав, що це не є втручанням у виборчий процес. "Ми, безумовно, поза політикою. Ні МВС, ні національна поліція не втручаються у виборчий процес, в будь-яке з'ясування політичних відносин, але в контексті того, що відбувається, ми не виключаємо, що до цієї злочинної схеми може бути причетний штаб одного з кандидатів у мери Дніпропетровська, а саме Олександра Вілкула", - заявив він.

За словами Шкіряка, такому зухвалому злочину буде дана належна правова оцінка.

Читайте такожФілатов має хороші шанси здобути перемогу у другому турі виборів мера Дніпропетровська - політолог

"Ці нитки будуть размотані. Ми обов'язково встановимо, хто, як і яким чином через РФ з допомогою агресора з допомогою тих, хто вбиває українських воїнів на нашій території, здійснював це відвертий антидержавне злочин", - сказав він.

За словами Шкіряка, за даним фактом розпочате кримінальне провадження.