Кучма - представитель Украины в Контактной группе / Фото УНИАН

Обмін заручників на Донбасі необхідно активізувати, щоб завершити до кінця 2015 року за схемою "всіх на всіх".

Як повідомила прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook, під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи були заслухані доповіді представників Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва і офіцерів Спільного центру з контролю та координації.

Читайте такожТристороння контактна група закликає не допустити зриву Мінських угод

Відео дня

За підсумками скайп-зустрічі, зазначила Оліфер, українська сторона ще раз підтвердила, що повністю виконала взяті на себе зобов'язання щодо відведення військової техніки калібром менше 100 мм.

Також "представники СММ ОБСЄ і офіцери СЦКК відзначають у своїх доповідях різке збільшення кількості обстрілів і випадків порушення режиму припинення вогню за минулі 10 днів", повідомила Оліфер.

Під час відеоконференції констатувалося, що представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні бути допущені на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

Крім того, була висловлена позиція, що необхідно найближчим часом збільшити кількість технічного забезпечення для контролю, яке використовують представники СММ ОБСЄ. Зокрема, йдеться про безпілотники й прилади відеоспостереження.

Читайте такожБойовики готові звільнити з полону 30 українських військових - волонтер

«У найкоротші терміни слід активізувати процес звільнення незаконно утримуваних осіб у форматі «всіх на всіх». Цей процес повинен завершитися до кінця 2015 року. У першу чергу це стосується звільнення найбільш вразливих осіб – жінок та тих, хто гостро потребує медичної допомоги», - йдеться в повідомленні.