Фото УНИАН

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту", позаштатний радник глави МВС Антон Геращенко, передає "112 Україна".

Він зазначив, що раніше зарплата агентів становила 2 тис. грн.

"Скільки може отримувати агент, який перебуває у злочинній спільноті і готовий, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, тому що його можуть вбити, побити тощо, повідомляти інформацію про життя злочинної спільноти? Аж трохи більше, ніж 2 тис. грн. Тобто людина може бути убита, розтерзана, її можуть катувати за 2 тисячі грн на місяць", - сказав Геращенко.

Читайте такожГеращенко оприлюднив подробиці загибелі бійця "Альфи" при затриманні диверсантів в Києві

За його словами, зараз переглядаються підходи до агентурної роботи.

"Якщо раніше на агентурну роботу особливо не звертали уваги і вихолощувалась якість роботи карного розшуку, то сьогодні це буде один з пріоритетів... Ми будемо відновлювати агентурну роботу, щоб вона знову вийшла на високий рівень, тому що саме завдяки роботі агентури можна розкривати найскладніші злочини - ті, які були скоєні без свідків, з яких немає відеозаписів, і дізнатися інформацію можна лише зі злочинного середовища", - зазначив нардеп.

Раніше у Центрі рекрутингу до Національної поліції України повідомили, що у Києві та області переатестацію не пройшли 13% поліцейських й вони будуть звільнені.