Корбан / Фото УНИАН

Лідер партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадій Корбан назвав брехнею звинувачення прокуратури про нібито організацію ним злочинного угруповання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Корбан сказав журналістам.

Читайте такожКорбан: я не давав згоди на відставку з посади голови політради УКРОПу

Відео дня

"Я хочу всім нагадати, як вела себе прокуратура за часів Януковича, коли судили Тимошенко... На Тимошенко вішали замовні вбивства, газові схеми, і при цьому прокуратура так само цинічно, як сьогодні це робить Куценко, так само вони виходили... і політика високого масштабу обливали брудом з ніг до голови", - заявив Корбан.

При цьому лідер «УКРОПу» нагадав, що прокуратура звинувачує його в тому, що нібито він очолював злочинне угруповання.

"Я очолював Дніпропетровську адміністрацію як віце-губернатор, і захищав країну. Чи називається це організованим злочинним угрупованням - захист країни, думайте самі", - заявив Корбан.

Лідер «УКРОПу» наголосив, що усі звинувачення проти нього є брехнею і провокацією.

"Всі ці «записки божевільного», які вони показують, це те ж саме - брехня. У мене вдома ніколи не було ані «чорної» бухгалтерії, ані «сірої» бухгалтерії", - заявив Корбан.

Як повідомляв УНІАН, 31 жовтня 2015 року Корбана затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких - створення злочинного угруповання.

Пізніше в Генпрокуратурі заявили, що під час обшуків удома в Корбана нібито була вилучена "чорна бухгалтерія" з виплат народним депутатам.

5 січня адвокат Корбана Оксана Томчук повідомила, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно Куценка та слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ Миколи Макєєва.

За її словами, в листі від Генпрокуратури зазначено, що 28 грудня за дорученням начальника 3-го відділу Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ Литвинюка розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень прокурором ГПУ Куценком і слідчим Макєєвим.

Читайте такожСуд вкотре переніс розгляд скарги на арешт Корбана

Томчук пояснила, що йдеться про її заяву, яку вона подавала за результатами першого брифінгу (1 листопада) представників Генпрокуратури після затримання Корбана. "Йшлося про те, що нібито у мого підзахисного були вилучені якісь міфічні речі, зокрема, йшлося про нібито зброю... Про те, що вилучалися кошти... тобто всі ті речі, які не вилучалися у пана Корбана згідно з будь-якими протоколами, коли були проведені у нього обшуки", - сказала Томчук. У зв'язку з цим сторона захисту зверталася з приводу незаконних дій цих посадових осіб. Також вона повідомила, що Куценко і Макєєв оприлюднили матеріали, які під час обшуку у Корбана не вилучалися.

У свою чергу 22 січня Куценко заявив про відсутність будь-якого кримінального провадження стосовно нього і Макєєва.