Фото УНИАН

Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні РНБО.  «Кіберпростір зараз перетворився на ще одне поле протистояння і боротьби за незалежність держави. Різноманітні спроби порушення штатного режиму функціонування національних ресурсів, використання кіберпростору для шпигунства, несанкціонованого доступу до інформації, спроби використати кібератаки для досягнення політичних цілей – це лише одна невеличка частина того, з чим вже зіткнулась Україна від самого початку російської агресії», – цитує слова президента його прес-служба.

Читайте такожВірусні повідомлення від імені "Укренерго": хакери використовували підставний сервер

Порошенко нагадав про атаки хакерів на енергетичні об’єкти, зокрема, на «Прикарпаттяобленерго» й інші підприємства, внаслідок чого без електроенергії залишилися 80 тис. споживачів. Причиною аварії стало втручання сторонніх осіб у роботу автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, РНБО під головуванням президента України розглядає три питання, які пов'язані з гібридною війною з боку Росії, а саме – проект державного оборонного замовлення на 2016 рік, нове військово-адміністративне районування України та Стратегію кібербезпеки України.