REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні у Мюнхені журналістам по завершенню зустрічі з президентом України Петром Порошенком, яка відбулася на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки.

"Ми очікуємо на пропозиції Європейської комісії щодо безвізового режиму, і Європейський парламент негайно їх візьме до розгляду", - заявив Шульц.

При цьому президент ЄП наголосив на важливості такого рішення. "Одна дуже важлива причина - безвізовий режим є елементом покращення економічної діяльності. Дуже часто це розглядається як елемент вільного руху, але це - величезний крок вперед в економічній діяльності з обох сторін. Тому це також дуже важливо для нас", - наголосив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко сподівається, що ВР вже наступного тижня проголосує останні безвізові закони

Крім того, він запевнив "від переважної більшості членів Європарламенту, що ми підтримуємо демократичний та сталий економічний розвиток в Україні".

Шульц також повідомив, що дуже уважно слухав, що президент України сказав стосовно кримських татар. "Ми, як Європейський парламент, дуже серйозно до цього поставимося і подивимося, що там сталося, особливо у сфері прав людини та щодо безпеки", - підкреслив президент ЄП.

Читайте такожГрузія оголосила про відновлення безвізового режиму з Іраном

Разом з тим, на переконання Шульця, не треба "обговорювати холодну війну, але необхідно покращити наші дипломатичні можливості, щоб запобігти конфронтації та не говорити про нову холодну війну".