Томбинский / Фото УНИАН

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські в інтерв'ю «Радіо ЄС - Європейська станція».

"Судячи з тієї інформації, яку ми отримуємо від Ради закордонних справ ЄС, Європарламенту та інших інституцій ЄС, Росія не виконує Мінські домовленості. Ці домовленості мають особливу логіку - перша частина стосується середовища безпеки та гуманітарного доступу до території, після цього політичні зобов'язання, і потім відновлення Україною контролю над власною територією та кордоном. Тож з цієї логіки зрозуміло, що у першу чергу враховується безпека. Це передумова інших кроків", - сказав Томбінський.

При цьому він нагадав, що санкції ЄС були запроваджені через незаконну анексію Криму та агресію Росії проти України, і тільки після цього з'явилися Мінські угоди.

Відео дня

Читайте такожПосол ЄС озвучив п'ять головних завдань для України

"Важко передбачити, що станеться через півроку. Санкції було впроваджено не через невиконання Мінських домовленостей. Санкції було впроваджено проти Росії у зв'язку з незаконною анексією Криму та агресію проти України, а також підривом українського суверенітету. Тож кожен, хто братиме участь у прийнятті цих рішень, буде перевіряти - причини введення санкцій вичерпали себе чи досі є актуальними. В свою чергу Мінські домовленості було створено пізніше для стабілізації політичного конфлікту, і санкці проти Росії вводилися не через невиконання Мінських домовленостей", - сказав Томбінський.