Хілари Клінтон і Дональд Трамп / REUTERS

Про це вона заявила у своїй промові у Нью-Йорку, що транслювалася в прямому ефірі на американському онлайн-ресурсі C-SPAN.

"Минулого вечора я привітала Дональда Трампа та запропонувала йому співпрацювати від імені нашої країни. Я сподіваюся, що він буде успішним президентом для усіх американців", - наголосила Клінтон.

"Це не той результат, якого ми хотіли або над яким ми так важко працювали, і я вибачаюсь, що ми не виграли ці вибори задля цінностей, які ми поділяємо, та бачення, якого ми дотримуємося для нашої країни", - заявила Клінтон.

Відео дня

При цьому вона наголосила, що "відчуває гордість та вдячність за цю дивовижну кампанію, яку ми створили разом".

Читайте такожЯк Трамп може змінити світ після перемоги на виборах у США - ВВС

Клінтон також заявила, що бути кандидатом у президенти США було найбільшою честю у житті.

"Я знаю, яке розчарування ви відчуваєте, тому що я також його відчуваю, як і десятки мільйонів американців, які покладали свої надії та мрії на ці зусилля. Це боляче, і так буде довго, але я хочу, щоб ви пам'ятали, що наша кампанія ніколи не стосувалася однієї особи або навіть одних тільки виборів. Вона стосувалася країни, яку ми любимо, і стосувалася розбудови Америки, яка є оптимістичною, всеосяжною та з великим серцем", - наголосила Клінтон.

"Ми бачили, що наша нація глибше розділена, ніж ми думали, але я вірю в Америку і завжди буду вірити. І якщо ви також, то тоді ми повинні прийняти цей результат та дивитися у майбутнє".