Ченцов став новим послом України у Нідерландах / informer.od.ua

Президент Петро Порошенко призначив Всеволода Ченцова послом України у Королівстві Нідерланди. Як повідомляється на сайті глави держави, відповідний указ №72 президент підписав 17 березня.

"Призначити Ченцова Всеволода Валерійовича надзвичайним і повноважним послом України в Королівстві Нідерланди", - йдеться в указі президента.

Іншим указом №71 Порошенко звільнив з посади посла у Нідерландах та з посади постійного представника України при Організації по забороні хімічної зброї (за сумісництвом) Олександра Горіна.

Відео дня

Читайте такожСтоп популізму: прем’єр Нідерландів прокоментував результати виборів

Як повідомлялося, Ченцов до сьогоднішнього призначення обіймав посаду директора Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України.

Згідно з інфомацією на сайті МЗС, народився Ченцов у 1974 році в Дрогобичі Львівської області. Закінчив Львівський державний університет ім. І.Франка (правознавство). Є кар’єрним дипломатом, в МЗС України з 1996 року. За кордоном працював у посольствах України в Турецькій Республіці та Республіці Польща, а також у Представництві України при Європейському Союзі. Вільно володіє англійською мовою.