За словами Турчинова Кремль надає особливого значення навчанням

Росія по завершенню спільних з Білорусією навчань «Запад-2017», якій заплановані на вересень, може залишити свій військовий контингент в цій країні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов сьогодні на презентації програми «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України», повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, Кремль надає особливого значення підготовці та проведенню стратегічних командно-штабних навчань «Захід-2017» в Західному військовому окрузі, на Крайній Півночі, в Білорусі та Калінінградській області, у безпосередній близькості від України та східних рубежів НАТО за участі до 100 тис. військовослужбовців.

Відео дня

Читайте такожBloomberg дізнався про план Путіна повністю відділити Донбас від України

«За оцінками військових фахівців, кінцева мета зазначених навчань полягає у перевірці готовності російських військ проводити операції від регіональних до широкомасштабних обмежених війн за умов скорочення часу на їхню стратегічну підготовку», - зазначив Турчинов.

Він вважає, що «під час підготовки до активної фази проведення навчань «Запад-2017» 14-20 вересня 2017 року не можна виключати проведення російською стороною прихованих заходів підготовки до стратегічної наступальної операції».

«Є серйозні підстави, що після активної фази навчань російський військовий контингент може залишитись в Білорусі», - додав секретар РНБО.