Одного з підозрюваних було звільнено під заставу / фото Арсен Аваков, Facebook

Прокуратура Дніпропетровської області подала апеляційну скаргу на рішення суду, яким одного з підозрюваних у скоєнні злочинів 9 травня в Дніпрі звільнено під заставу.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

У прокуратурі нагадали, що 12 травня Жовтневим районним судом Дніпра одному з підозрюваних у вчиненні злочинів під час проведення святкових заходів 9 травня було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 128 тис. грн.

Відео дня

Розгляд скарги відбуватиметься в Апеляційному суді Дніпропетровської області.

Нагадаємо, прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 350 та ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України за фактами подій, що відбулися 9 травня 2017 року у Дніпрі під час проведення святкових заходів.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі 9 травня під час ходи до Монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, охороною і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала «швидка».

Читайте такожСутички в Дніпрі 9 травня: одного із заарештованих підозрюваних випустили під заставу

Троє поліцейських полку поліції особливого призначення главку поліції Дніпропетровщини, які вчиняли протиправні дії, що містять ознаки кримінальних правопорушень, відсторонені від служби на період розслідування.

Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу і 6 поліцейських.

Після зіткнень у Дніпрі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив керівників поліції Дніпропетровської області.

За результатами розслідування підозри у скоєнні злочинів було оголошено 5 особам, чотирьом з яких було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Ще трьом особам повідомлено про підозру у сутичках під час масових заходів 9 травня заочно. Ухвалено рішення про їх затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу.

13 травня суд арештував ще одного учасника заворушень у Дніпрі. Чоловіка підозрюють в тому, що він керував діями так званих «тітушок» – молодиків спортивної статури.