Суд арештував Добкіна на 2 місяці / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва обрав народному депутату від «Опозиційного блоку» Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 14 вересня з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні.

“Застосувати до Добкіна Михайла Марковича... запобіжний захід у виді тримання під вартою, строком дії в межах граничного строку досудового розслідування - до 14 вересня 2017 року включно”, - сказала суддя.

Відео дня

При цьому заставу визначено у розмірі 50 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 13 липня надала згоду на позбавлення депутатської недоторканності, затримання та арешт Добкіна.

Читайте такожДепутати від "Опозиційного блоку" готові взяти Добкіна на поруки

Генпрокуратура вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га землі в Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Добкін відкидає всі звинувачення і запевняє, що Харківська міськрада не ухвалювала протизаконних рішень, коли він був мером міста.

Читайте такожДобкін заявляє, що не має 150 мільйонів для внесення застави

14 липня Добкіну вручили повідомлення про підозру.

Прокурори просили суд призначити Добкіну запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою застави в розмірі не менш як 150 млн грн.