Коли відбудеться суд по справі Добкіна поки невідомо / фото УНІАН

Народному депутату від "Опозиційного блоку" Михайлу Добкіну вручили повідомлення про підозру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам після того, як вийшов з будівлі Генеральної прокуратури.

«Мені повідомили мої права, обов’язки, вручили повідомлення, я його підписав. Зараз їду на перший допит. Я заявив в.о. генпрокурора, що хочу добровільно здавати свої паспорти», - повідомив Добкін.

Відео дня

За словами Добкіна, повідомлення про підозру йому вручили о 14.10, і за законом він має три години на ознайомлення. після чого повідомлення можна передати до суду.

Як сказав Добкін, він не володіє інформацією, коли саме буде призначене судове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Читайте такожДобкін: брати картату ковдру і до лікарні не збираюся

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада вчора, 13 липня, дала згоду на позбавлення депутатської недоторканності, затримання і арешт Добкіна.

Генпрокуратура вбачає в діях Добкіна ознаки навмисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайства з метою заволодіння 78 га землі в Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Читайте також55% читачів УНІАН підтримують повне скасування недоторканності в Україні, ще 36% хочуть покарати за корупцію – опитування

Добкін відкидає всі звинувачення і запевняє, що Харківська міськрада не приймав протизаконних рішень, коли він був мером міста.