СБУ затримала 7 співробітників НАБУ / ssu.gov.ua

СБУ затримала сім співробітників Національного антикорупційного бюро України, які працювали під прикриттям. Про це "Цензор.НЕТ" повідомило джерело, написав головний редактор видання Юрій Бутусов на сторінці в Facebook.

Читайте такожСитник після зустрічі з Луценком: ніхто з працівників НАБУ не буде затриманий

"29 листопада Служба безпеки України і Генеральна прокуратура провели затримання 7 працівників Національного антикорупційного бюро з складу підрозділу детективів "під прикриттям" за ст. 370 Кримінального кодексу України – "провокація хабара". Це перший випадок в історії нового антикорупційного органу, коли затримана група співробітників, при цьому за статтею, що передбачає термін позбавлення волі до семи років", – зазначив він.

Відео дня

Серед затриманих у справі про провокації хабара співробітниками НАБУ є й знаменита "агент Катерина" - та сама, яка підвела під кримінальну статтю народного депутата Борислава Розенблата.

За даними Юрія Бутусова, "Катерина" також брала участь в спецоперації по розробці заступника голови Державної міграційної служби Діни Пимахіної. Операція провалилася  і тепер НАБУ звинувачують у провокації хабара – кримінальному злочині.