Ілюстрація REUTERS

Внаслідок сутичок під Жовтневим палацом постраждало 32 правоохоронці.

Читайте такожСаакашвілі запропонував Порошенку провести переговори

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, на даний час вони із отруєнням невідомою речовиною перебувають в лікарні. 

Відео дня

В поліції нагадали, що сьогодні при спробі потрапити в будівлю Жовтневого палацу учасники акції влаштували сутичку з правоохоронцями. Під час штовханини вони почали застосовувати невідомий газ подразнюючої дії, кидали петарди та пляшки з водою. Окрім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби.

«При цьому постраждало 15 нацгвардійців та 17 поліцейських: вони перебувають у лікарні із отруєнням невідомою речовиною, у декого також забої тіла», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз ситуація у столиці спокійна. Поліцейські продовжують нести службу у центральній частині Києва.

Як повідомляв УНІАН, учасники акції «Марш за імпічмент», організованої екс-президентом Грузії, лідером партії «Рух нових сил» Міхеїлом Саакашвілі, намагалися прорватися всередину Жовтневого палацу, щоб облаштувати там свій штаб. Але на заваді їм стали правоохоронці. Між мітингувальниками і правоохоронцями сталися сутички.

Саакашвілі закликав не піддаватися на провокації і заявив, що «насилля - це не наш шлях». За його словами, немає сенсу пробиватися в Жовтневий палац, оскільки це може спровокувати насильство. Він закликав своїх прихильників йти до Верховної Ради.

Поліція відкрила кримінальні провадження: за ст. 15 ст. 341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.