Ілюстрація REUTERS

У Кремлі назвали розчаруванням 2017 року «завислий стан» Мінських угод. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Кремлі розповіли, чому утримуваних в РФ українців не вважають полоненими«Цілком можливо», - сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання, чи можна вважати нинішні російсько-американські відносини розчаруванням року, як і те, що їх не вдалося вирівняти.

«Звичайно, можна тільки висловити жаль у зв'язку з тим, що як і раніше в завислому стані перебувають Мінські домовленості. Як і раніше, не вдалося просунутися в плані їх реалізації. Ви знаєте нашу позицію, чому ми буксуємо в плані реалізації мінських домовленостей, з чиєї вини і в зв'язку з чиїм небажанням», - додав Пєсков.

Відео дня

Водночас він не назвав головне досягнення 2017 року.

«Ми якось таким чином не складали перелік ні досягнень, ні якихось невдач. Важко сказати. Назвати якесь одне досягнення було б неправильно, тому що насправді досягнень дуже багато - це і економіка, ви знаєте зміну основного тренду в економіці, це і рекордно низький рівень інфляції, це й ініціативи і заходи, які вживаються в соціальній сфері. Перелік дуже великий, і робота була дуже напружена і дуже ефективна. Головне, що й ефект від цієї роботи розтягнуто у часі, тому говорити рамками одного року було б неправильно», - сказав він.