Народні депутати від Партії регіонів представили сьогодні Бюджетному комітету Верховної Ради джерела фінансування їхньої ініціативи про підвищення зарплат та пенсій для найбідніших.

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії, зокрема, Партія регіонів пропонує скоротити на 1 млрд. грн. витрати на обслуговування влади. Наприклад, “регіонали” запропонували прем’єр-міністру Юлії ТИМОШЕНКО скоротити кількість грошей, які вона витрачає на власні рекламні ролики, а це - 430 млн. грн.

Водночас, за даними прес-служби, Бюджетний комітет, більшість в якому представники БЮТ та Блоку Литвина, не розглянув пропозицій “регіоналів”, спрямованих на пошук коштів для боротьби з бідністю. Своїх пропозицій представники влади теж не подали, додали в ПР.

Відео дня

Партія регіонів залишилася на своїх позиціях – жорстких вимог до влади про підвищення зарплат та пенсій, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, робота ВР паралізована вже другий тиждень. Партія регіонів блокує парламент з вимогою прийняти закон про збільшення розміру мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. Домовитися на Погоджувальній раді лідерам фракцій не вдалося.

Сьогодні, 8 липня, голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН запропонував розглянути питання щодо можливості підвищення соціальних стандартів завтра о 12.00.

Зокрема, спікер виступив з ініціативою, аби доопрацьований законопроект щодо збільшення соціальних стандартів розглянули Комітет ВР з питань бюджету та Кабінет міністрів протягом сьогоднішнього дня з тим, щоб завтра розглянути його в сесійній залі.