Президент України Віктор ЮЩЕНКО зупинив дію деяких положень розпорядження уряду щодо проведення конверсії смуг радіочастот, які в безперервному режимі використовуються Збройними силами України та іншими спецкористувачами в інтересах національної безпеки та оборони держави, і передачі права на користування ними операторам мобільного зв`язку включно з іноземними інвесторами.

Текст відповідного указу “Про зупинення дії деяких положень розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2009 року №1361-р” розміщено на офіційному сайті глави держави.

Президент зауважив, що можливість фінансування заходів, пов`язаних із переозброєнням Збройних сил України, інших спеціальних користувачів радіочастотного ресурсу відповідними засобами, передбачена лише, починаючи відповідно з 2010, 2012 років.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО вказав, що уряд зазначеним розпорядженням передбачив заходи, що призведуть до зниження рівня боєздатності Збройних сил України та інших військових формувань, їх бойової готовності до оборони держави, а відповідно, - до зниження рівня обороноздатності України, негативно вплинуть на виконання правоохоронними органами завдань з охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю, а отже, діяв усупереч нормам статті 17, пункту 7 статті 116 Конституції України.

Також Президент звернувся до Конституційного Суду України з проханням розглянути питання щодо конституційності пунктів 1-3 розпорядження Кабміну «Деякі питання проведення конверсії радіочастот».