Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ закликав Верховну Раду України до співпраці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на урочистому засіданні ВР.

Він наголосив, що в першу чергу необхідно «відновити систему державного управління». За словами Президента, необхідно «швидко створити дієздатну виконавчу владу, яка невідкладно займеться найбільш ураженими галузями економіки і соціальної сфери».

Відео дня

В.ЯНУКОВИЧ наголосив, що першочергове завдання на цьому шляху - «реформування системи влади і перш за все Кабінету міністрів України, перетворення його у команду професіоналів, а не політичних офіціантів».

Він закликав парламент «підтримати мої зусилля, спрямовані на створення прозорої, ефективної, відповідальної системи державного управління, здатної працювати з Президентом у синхронному режимі». В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що цю особливу роль в реформуванні державного управління бачить в парламенті.

За словами В.ЯНУКОВИЧА, парламент - «це місце для дискусій, це місце для сильної опозиції, яка повинна контролювати дії уряду і Президента України».

Водночас він підкреслив: «Але в першу чергу це місце для сильної та стабільної парламентської більшості».

«Якщо ми не спроможемося подолати існуючі політичні незгоди в ім’я порятунку держави, якщо не зуміємо очистити свої серця від отрути ненависті, породженої марнославством і егоїзмом, держава буде приреченою на продовження блукання у політичних сутінках і соціально економічних лабіринтах», - підкреслив В.ЯНУКОВИЧ.

Він зазначив, що взаємне несприйняття «внаслідок поразки одних і перемоги інших є не лише деструктивним з позиції інтересів держави, але є глибоко аморальним». При цьому В.ЯНУКОВИЧ процитував Святе письмо: «Миритися з твоїм противником швидко, коли ти ще з ним у дорозі». В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що життя підтвердило цю істину, бо люди не люблять, «коли їм демонструють кулаки».

За словами Президента, «люди схильні більше довіряти тим, хто подає руку на знак миру». «Тому я звертаюсь до всіх депутатів Верховної Ради України із закликом до співпраці в ім’я України», - наголосив він.