Опозиція проводитиме акції протесту, якщо 17 травня під час візиту до Києва Президента РФ Дмитра МЕДВЕДЄВА між Україною та Росією будуть підписані інші угоди, крім тих п’яти, які назвав сьогодні у Верховній Раді перший віце-прем’єр-міністр України Андрій КЛЮЄВ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні журналістам голова опозиційного уряду Сергій СОБОЛЄВ.

«Якщо крім цих п’яти угод будуть подані хоча б одна з тих угод, які були надруковані як проекти, я маю на увазі з атомної енергетики, авіабудування або «Нафтогазу», відповідно, акції протесту, без сумніву, будуть», - підкреслив С.СОБОЛЄВ.

Відео дня

Він наголосив, що ті проекти угод, зміст яких був оприлюднений сьогодні у парламенті А.КЛЮЄВИМ, не передбачають їх ратифікації у парламенті і відповідають українському законодавству.

Водночас С.СОБОЛЄВ зазначив, що, крім запланованих п’яти угод, 17 травня можуть бути підписані також інші. «Ми вважаємо, що ці п’ять угод це не є тим переліком угод, який дійсно готується далі на підписання. Ми хотіли б отримати угоди реальні, по яким отримали доручення відповідні міністерства і які опрацьовуються. Виходячи з того, на якому рівні вони будуть розвиватися, і будуть прийняті нами рішення», - зазначив С.СОБОЛЄВ.

Як повідомляв УНІАН, А.КЛЮЄВ сьогодні у ВР поінформував, що у рамках візиту до України Президента РФ 17-18 травня буде підписано 5 угод, одна з яких - міждержавна.

Зокрема, за його словами, планується підписання міждержавної Угоди між Україною та РФ про демаркацію українсько-російського державного кордону.

Також, сказав А.КЛЮЄВА, готується до підписання проект угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом РФ про співробітництво в галузі використання і розвитку навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС; проект угоди про міжбанківське співробітництво між АТ «Укрексімбанк» та ВАТ Банк ВТБ; проект угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки РФ про першочергові заходи з розвитку науково-освітнього співробітництва на 2010-2012 роки; проект Програми співробітництва між Міністерством культури і туризму України та Міністерством культури Російської Федерації на 2010-2014 роки.

При цьому А.КЛЮЄВ наголосив, що угоди про співробітництво в енергетичній сфері Україна і Росія 17-18 травня не підписуватимуть. У той же час він додав, що такі документи «опрацьовуються».