Директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій БАЛА вважає, що впровадження інституту регулятора на ринку комунальних послуг на сьогоднішньому етапі буде не зовсім ефективним через високу соціальну значущість послуг житлово-комунального господарства.

Про це йдеться в переданому агентству УНІАН коментарі В.БАЛИ з приводу прийняття Закону «Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України».

«Голосування з цього законопроекту – свідчення наявності політичної волі у нової влади щодо готовності реформування ринку. Водночас, цей факт абсолютно не означає, що влада готова до реформ інституційний і професійно, оскільки в діях нинішньої політичної еліти не простежується розуміння всієї глибини питання. Саме тому проблема ЖКГ набуває політичного характеру, і в країні з`являються політичні сили, які експлуатують виключно вузьку проблематику реформ комуналки. При цьому соціологія фіксує електоральні перспективи таких проектів як «Комунальний фронт» і подібних до нього», - вважає експерт.

Відео дня

На думку В.БАЛИ, місцеві вибори повинні привести до важелів влади нових управлінців, які чітко орієнтуються в муніципальних проблемах.

«Нові політичні сили цілком здатні відновити обличчя влади, посиливши її своїми фахівцями у вузькій, але актуальній проблематиці. Ситуація в Києві підтверджує, що для ефективного міського управління замало мати досвід банківської діяльності, необхідно розбиратися в особливостях роботи інфраструктури. От чому надзвичайно важливий прихід у владу політиків, які декларують професіоналізм в окремо взятій муніципальній сфері», - наголосив директор АМС.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня Верховна Рада прийняла в цілому Закон «Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України» (НКРКП).

Законом передбачено, що НКРКП є колегіальним центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.