Янукович, ЛукашВіктор Янукович присвоїв звання "заслужений юрист" першій заступниці глави своєї адміністрації, представнику Президента у Конституційному суді Олені Лукаш.

На офіційному сайті голови держави розміщений відповідний наказ.

Також серед нагороджених цим званням Олена Панченко -  заступник Міністра юстиції,  Сергій Сапун – перший заступник завідувача Секретаріату Апарату Верховної Ради України, Олена Семьоркна – директор департаменту Міністерства юстиції України, Дмитро Шпенов - голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, нардеп-регіонал Владислав Забарський та колишній бютівець Володимир Пилипенко, який входить до “групи Портнова”, теж колишнього бютівця, а нині заступника голови АП.

Відео дня

Усі вони нагороджені з формулюванням “за вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян”.

Нагадаємо, що Олена Лукаш та Дмитро Шпенов брали участь у розгляді в Конституційному суді справи про скасування політреформи-2004. А Володимира Пилипенка Перший національний канал запросив коментувати трансляцію засідання КС у прямому ефірі.