Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН вважає, що виборці, по суті, пробойкотували вибори до місцевих органів самоврядування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

За словами В.ЛИТВИНА, «люди значною мірою пробойкотували ці вибори». «І це сигнал для влади, який говорить про те, що сьогодні суспільство і Київ живуть паралельними курсами», - додав він.

Відео дня

Як сказав В.ЛИТВИН, була ускладнена можливість голосувати через великі черги і великі за розмірами бюлетені.

Він підкреслив, що вибори до місцевих органів самоврядування «за формою були місцевими виборами, а за змістом це було продовження президентської кампанії і проміжний етап у підготовці до парламентських виборів». Він додав, що під час виборів 31 жовтня не обговорювалося, як будувати регіональну політику, а «обговорювалися проблеми, які печуть в Києві українських політиків. З`ясовували між собою стосунки, з`ясовували, хто вищий, хто стрункіший, хто красивіший».

В.ЛИТВИН, говорячи про Народну партію, яку він очолює, зауважив, що вона вперше брала участь самостійно у виборах. За його словами, «практично люди не знали, що таке Народна партія, тому в даному випадку для нас це дуже гарний іспит». При цьому В.ЛИТВИН похвалився, що в Житомирській області у мажоритарних округах обрано 15 депутатів обласної ради від Народної партії.