Лідер партії “Свобода” Олег ТЯГНИБОК радить членам та активістам Блоку Юлії Тимошенко активніше протестувати проти кримінальних справ, порушених поти їхніх лідерів, зокрема, Юлії ТИМОШЕНКО.

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту УНІАН.

Він зазначив, що в Україні ще з часів Президента Леоніда КУЧМИ сформувалася система певних взаємозв’язків між владою і опозицією. За його словами, вона передбачає, що “влада завжди крала, а опозиція її критикувала”. При цьому, коли владні команди мінялись місцями, нічого не змінювалось. О.ТЯГНИБОК зазначив, що така практика є порочною, в державі немає єдиних правил гри для всіх.

Відео дня

Лідер “Свободи” заявив, що його партія залишається чи не єдиною, яка послідовно критикувала як представників “помаранчевої”, так і представників “біло-блакитної” влади за лише імітацію боротьби з корупцією і відсутність реальних дій у цьому напрямку.

“Сьогоднішня справа проти ТИМОШЕНКО немає нічого спільного з боротьбою з корупцією”, – сказав О.ТЯГНИБОК. Він пояснив, що не можуть боротися з корупцією ті, хто самі є одними з головних корупціонерів у країні. За словами О.ТЯГНИБОКА, “клани і ЯНУКОВИЧА, і ЮЩЕНКА, і ТИМОШЕНКО тісно пов’язані між собою іноді навіть на родинному рівні, хоча і можуть перебувати в різних політичних таборах”. “Усе, що відбувається зараз, – це розігрування політичного спектаклю для виборців”, – додав він.

Лідер “Свободи” зазначив, що БЮТ завжди заявляв про велику кількість своїх прихильників у різних регіонах України. У ситуації, що склалась, він радить кожному члену партії “Батьківщина” взяти з собою по декілька інших прихильників цієї політичної сили і їхати в Київ для проведення акцій протесту проти кримінального переслідування своїх лідерів. Крім цього він нагадав, що більшість лідерів БЮТ ще донедавна посідали керівні посади в державі, зокрема, очолювали силові відомства. Враховуючи це, сказав О.ТЯГНИБОК, вони обов’язково мають володіти фактажем щодо корупційних дій нинішніх високопосадовців, а отже можуть оприлюднити ці дані, демонструючи справжню суть нинішньої влади. “Вони могли б влаштувати український WikiLeaks і оприлюднити документи щодо корупційних дій нинішньої влади”, – сказав лідер “Свободи”.