Лідер громадської організації «Новий Київ», голова Соціально-Християнської партії Зорян ШКІРЯК переконаний, що опозиційна діяльність має бути системною, а не хаотичною, і закликає опозиційні сили об’єднати зусилля для відпрацювання узгоджених дій із недопущення узурпації влади в Україні.

Про це УНІАН повідомили у прес-служба політикі.

З ШКІРЯК занепокоєний, що в іншому випадку Україну може чекати “доля Росії і Білорусі”.

Відео дня

«Після останніх заяв Генпрокуратури щодо притягнення до відповідальності опозиційних депутатів за так зване «перешкоджання роботі державного органу» можна зробити висновок, що цинізм влади досягнув свого апогею. ЯНУКОВИЧ будує поліцейську державу з усіма ознаками тоталітаризму. Події останніх днів показують, що влада свідомо взяла курс на повну ліквідацію свободи, демократії, а також готова до усунення опонентів та інакомислячих, не гребуючи і фізичними заходами впливу”, - заявив З ШКІРЯК.

Політик нагадав події в країні за минулого Президента: “Я хочу нагадати пану ЄФРЕМОВУ, що протягом 2008-2009 років фракція Партії регіонів кілька місяців блокувала трибуну ВР і також не давала можливості працювати вищому законодавчому органу держави. Отже, за його логікою, потрібно порушити кримінальну справу і проти регіоналів у зв’язку з подіями дво-трирічної давнини”.

З.ШКІРЯК підкреслив при цьому, що блокування трибуни є способом парламентської боротьби, коли іншої можливості всенародно заявити про свою позицію, нема.

“Адже нинішня українська влада не дає жодного шансу відкритій дискусії”, - додав голова СХП.

“Найближчим часом може відбутися арешт лідера опозиції Юлії ТИМОШЕНКО, що стане сигналом для безконтрольного і безкарного переслідування тих, хто не поділяє політики нинішньої влади», - продовжив З.ШКІРЯК.

«За таких обставин ми закликаємо усіх представників парламентських та позапарламентських опозиційних сил об’єднати зусилля для відпрацювання та координації узгоджених дій з метою недопущення цілковитої узурпації влади правлячим режимом», - сказав лідер «Нового Києва».

Політик переконаний, що лише системна, а не хаотична опозиційна діяльність буде ефективною. Тому зараз політики мають відкинути будь-які власні амбіції і разом спрямувати свої зусилля для захисту інтересів держави та її громадян, підкреслив З.ШКІРЯК.