Провідний словацький політичний експерт, президент Інституту проблем суспільних відносин (м. Братислава) Григорій МЕСЕЖНІКОВ заявляє, що повідомлення про дії української влади стосовно представників опозиції викликають занепокоєння в його країні та можуть мати негативні наслідки для міжнародного іміджу України.

Про це Г.МЕСЕЖНІКОВ заявив в інтерв’ю кореспонденту УНІАН.

Експерт зазначив, що тема внутрішньополітичної ситуації в Україні є актуальною у словацькому суспільстві та широко висвітлюється в місцевих ЗМІ.

Відео дня

“Природно, певну настороженість це викликає. Адже одна справа, коли правоохоронні органи намагаються у відповідності з вимогами закону наводити порядок. Але, коли це стосується представників колишнього уряду, це може свідчити про політичний реванш, спроби обмежити діяльність опозиції та завадити нормальному політичному процесу”, - сказав Г.МЕСЕЖНІКОВ.

Він повідомив, що на даний час правоохоронні органи Словаччини також проводить розслідування декількох кримінальних справ проти представників попереднього уряду, політичні сили яких перебувають в опозиції. “Але в нас політичний аспект відділений від кримінального переслідування за економічні злочини”, - зауважив політолог.

На його думку, якщо стане очевидним або буде доведено, що кримінальні переслідування українських опозиціонерів здійснюються з політичних мотивів, то це негативно позначиться на міжнародному іміджі України.