Правоохоронні органи активізували дії по відношенню до активних учасників податкового майдану. З певною періодичністю на допити викликають понад 100 учасників акції протесту. Про це заявив координатор "податкового" Майдану Олександр Данилюк. "Це справжні репресії і нічого спільного з правосуддям не має», - цитує Данилюка "Дело".

За словами Данилюка, кримінальні справи, зокрема, порушено за фактом перекриття транспортних шляхів і доріг, умисного знищення або пошкодження майна і пошкодження автомобіля.

Данилюк повідомив, що у четвер на допит був викликаний Роман Федчук. Протримавши більше шести годин, міліція відпустила його під підписку про невиїзд.

Відео дня

Пізніше Федчук повідомив, що співробітники міліції прийшли до нього додому рано вранці і забрали «прямо з ліжка». Його затримали за ст.194 ч.1 «умисне знищення або пошкодження майна в особливо великих розмірах», за цією статтею загрожує або штраф, або до чотирьох років за гратами. Ймовірно, справа пов`язана з пошкодженням плитки на площі.

«На завтра вже мене викликають», - сказав Данилюк, уточнивши, що слідчий навіть не вважав за потрібне повідомити, у якій справі його викликають і в якості кого – ще свідка чи вже обвинуваченого.

Зайвим свідоцтвом того, що влада розв`язала справжній терор проти активістів податкового майдану, Данилюк вважає і затримання членів всеукраїсьнкого об`єднання «Тризуб».

«Всі ті хлопці, хто був активним учасником, хто охороняв наметове містечко, хто був координатором протестних акцій – всіх затримано», - сказав Данилюк.

У зв`язку з цим єдиний спосіб зупинити репресії підприємці бачать у проведенні акції протесту 17 січня під стінами Адміністрації президента.