Зараз в Україні спостерігається тенденція до погіршення ставлення населення до діяльності влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив директор соціологічної служби Центру ім. Разумкова Андрій БИЧЕНКО сьогодні під час засідання круглого столу у Києві.

«У лютому 2011 року 46,9% громадян повністю не підтримували діяльність уряду», - сказав він, зазначивши, що, водночас, рік тому очікування населення були позитивними.

Відео дня

За даними соціолога, із 22 сфер життя в Україні лише у двох рівень відповідей респондентів – «покращилося» - не є нижчим, ніж рівень відповідей – «погіршилося».

«Ці сфери – становище російськомовного населення і міжнаціональні відносини. Для всіх інших двадцяти сфер кількість відповідей, що ситуація погіршилася, перевищує кількість думок, що ситуація покращилася. Зокрема, для із семи сфер абсолютна більшість громадян відзначили, що ситуація погіршилася. Окрім традиційних економічних сфер, це рівень цін, рівень добробуту людини, рівень оплати праці. Також більше половини опитаних вважають, що знизилася упевненість громадян у завтрашньому дні, ставлення громадян до влади і, що найцікавіше, рівень стабільності, на думку 56% громадян, погіршився за цей рік. У той час, як лише 11% вважають, що він покращився. Стабільність для громадян не настала», - констатував А.БИЧЕНКО.

У зв’язку з чим, за даними дослідження Центру Разумкова, майже 53% громадян вважають, що ситуація у цілому в Україні погіршилася за рік діяльності Кабінету міністрів на чолі із прем’єр-міністром Миколою АЗАРОВИМ, додавши, що середня оцінка діяльності уряду становить 2,46 за п’ятибальною шкалою.

Як також наголосив соціолог, зараз в Україні спостерігається тренд погіршення ставлення населення до діяльності влади. «Тому можна зробити висновок, що, з рештою, швидше за все у найближчий рік ставлення до влади буде погіршуватися», - зауважив експерт, висловивши думку, що цей рік можна назвати роком втрачених можливостей.