Кіровоградський обласний перинатальний центр прийняв перших пацієнток.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на апаратній нараді повідомив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій ЛАРІН.

«На сьогодні в перинатальному центрі є перші пацієнтки. Вони вранці вже поснідали», – сказав губернатор. Він зазначив, що обласна влада не омине увагою першого малюка, народженого в центрі, та привітає породіллю подарунками.

Відео дня

«Я хотів би поставити крапку в ситуації навколо перинатального центру. Заклад працює в штатному режимі. А щоб не виникало спекуляцій на цій темі, слід чітко пояснити, що центр – це не звичайне пологове відділення, де може народжувати кожна вагітна, а заклад третього рівня для породіль, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям, різні патології. Тобто до центру потраплятимуть за направленням з лікарень», - наголосив С.ЛАРІН.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого кілька Інтернет-видань поширили інформацію про те, що урочисто відкритий 31 січня 2012 року за участю Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА перинатальний центр у Кіровограді закрили до 20 березня. Серед причин закриття з посиланням на анонімних лікарів називались недоліки ремонту та технічного оснащення центру.

22 лютого до Кіровограда з метою особисто перевірити заклад приїхала віце-прем`єр-міністр – міністр охорони здоров`я України Раїса БОГАТИРЬОВА. Після огляду перинатального центру вона підтвердила журналістам його готовність до прийому пацієнтів, спростувавши звинувачення Інтернет-видань.