Спортсмени, харків, тимошенко, фото byut.com.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії «Батьківщина», «молоді люди спортивної статури, яких зібрала Партія регіонів, напали на прихильників екс-прем’єр-міністра під час встановлення сцени для проведення мітингу. Ці особи перешкоджали встановленню сцени і звукопідсилюючої апаратури. Також хтось кинув у середину натовпу коробку, після падіння якої пролунав хлопок і пішов дим. При цьому міліція в сутичку не втручається».

На запитання, чому вони не намагаються зупинити провокаторів, присутній керівник міліції відповів, що у нього лише завдання «виставити цепочку».

За даними пресс-служби, підтримати Ю.Тимошенко до Харкова приїхали група з близько 30 народних депутатів. Незважаючи на провокації, депутатам таки вдалося встановити сцену.

Відео дня

Як тільки опозиціонери почали виступати перед людьми, «регіонали» підігнали практично під сцену опозиції машину зі звукопідсилюючою апаратурою, з якої лунає репертуар з-під Печерського суду. Таким чином практично не чути виступаючих.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 31 липня, Київський районний суд Харкова продовжив слухання кримінальної справи проти Ю.Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ.

Ю.Тимошенко в зал судових засідань не доставлено.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року СБУ порушила проти Ю.Тимошенко кримінальну справу за переведення боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

За інформацією прес-центру СБУ, Ю.Тимошенко «обвинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн податку на додану вартість, службовій підробці і в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Ю.Тимошенко в 1995-1997 рр. очолювала корпорацію ЄЕСУ.

Водночас захист наполягає, що справу щодо Ю.Тимошенко про діяльність ЄЕСУ було закрито в 2005 році законно, і це підтвердив Верховний Суд України.