Кличко:

"Якщо партії пропонують європейський шлях розвитку України, я впевнений, що з цими партіями ми зможемо співпрацювати в цьому напрямку", - зазначив він.

"Але ми різні, і у нас різні напрямки, я наприклад, не розділяю багато речей, які пропонує "Свобода", що кожен повинен розмовляти українською мовою, що Україна для українців", - заявив Кличко.

Як повідомляє Українська правда, політик уточнив, що "є території, так історично склалося, де говорять російською".

Відео дня

"Якщо людина хоче бути держслужбовцем, він обов’язково державною мовою має володіти, але він , як депутат, є представником громади, і ми не можемо вимагати від нього говорити іншою мовою, він все своє життя говорив російською… Мовне питання 31-ше", - зазначив він.

При цьому Кличко уточнив, що "українською також не володів", бо народився і іншій країні і жив теж в різних краях, але збирається говорити "файною українською".

На закиди, що бізнес братів Кличків розташований здебільшого в Німеччині, значить податки сплачуються саме в ту економіку, він уточнив, що "так сталося, бо не зміг себе реалізувати в цій країні".

"Шість мільйонів українців, які не можуть реалізувати себе в Україні, працюють за кордоном. Наше завдання - створити всі умови для цих людей тут. Я не виняток. Я свого часу поїхав за кордон, тому що не міг себе реалізувати в цій країні. Інфраструктури нема. Так сталося, що я реалізував себе як спортсмен за кордоном, бо там були всі умови для цього. Я заробляв там гроші, платив за законом. Усе було прозоро", - пояснив він.

Кличко уточнив, що його компанія буде проводити бої в Україні, "коли українці зможуть платити за квиток на боксерський поєдинок 100-300 євро".