Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

«Ми повинні бути відвертими, казати, які в нас є проблеми, хто їх створює чи хто не здатен їх вирішувати», - зазначив Президент.

В.Янукович наголосив, що Україна лише нині стала на шлях модернізації, хоча давно потребувала реформ. «Ми з вами не винні, що 20 років Україна не модернізувалася. Увесь світ рухався вперед, а в нас у країні займалися політикою - хто краще збреше, хто ефективніше обдурить людей. За що всі ці роки йшла боротьба? Не за кращі програми розвитку країни, а йшла боротьба за владу», - сказав Президент.

Відео дня

На переконання глави держави, ефективна модернізація можлива лише за умов ефективної співпраці всіх гілок влади. «Це єдиний ланцюг. Якщо він не працює як механізм, яка буде політика - вона буде незрозумілою», - сказав В.Янукович.

Глава держави нагадав, що вже третій рік поспіль в Україні впроваджуються реформи в різних сферах. Реалізація деяких йде не так швидко, як хотілося б, але поступово відбувається модернізація основних галузей та країни в цілому, констатував він. «Але цей шлях не має альтернативи», - сказав В.Янукович.

На його переконання, такі оновлення також дадуть змогу створити гнучкі механізми реагування на нестабільну економічну ситуацію у світі, котрі допоможуть мінімізувати вплив кризових явищ на українську економіку.

«Зараз дуже важливо усвідомлювати, які є проблеми, які вузькі місця і як на них реагувати в тій чи іншій ситуації, щоб ми мали таку можливість захищати нашу економіку», - додав В.Янукович.

Президент закликає керівників районних державних адміністрацій бути відкритими до діалогу з бізнесом, громадськими організаціями та засобами масової інформації.

«Створювати умови для розвитку бізнесу, застосовувати механізм державно-приватного партнерства, співпрацювати із громадськими організаціями і політичними партіями, щоб знімати гострі питання», - сказав Президент.

За словами В.Януковича, така взаємодія повинна бути системною.

«Якщо ви прийняли рішення йти на ці посади - ви не маєте права працювати погано, навіть добре - ви повинні працювати відмінно», - наголосив Президент.