Віктор Янукович, Маіліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лунді

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс та Марієттою де Пурбе-Лундін.
“Ми з належною увагою ставимось до рекомендацій ПАРЄ. Водночас, принципово важливо, щоб ці рекомендації не носили заполітизовані питання і реалізація їх здійснювалась у правовому полі”, - сказав В.Янукович.

При цьому він висловив сподівання, що подальша робота Моніторингового комітету ПАРЄ піде на користь Україні і сприятиме демократизації її реформ.

Президент підтвердив, що Україна й надалі наполегливо працює над виконанням плану дій до 2014 року, розробленого спільно з Європою.

Відео дня

“Ця робота є спільним завданням всіх гілок влади і перебуває на моєму особистому контролі”, - сказав Президент.

В.Янукович підкреслив, що зобов’язання, взяті Україною перед вступом до Ради Європи, поступово виконуються і будуть виконані в цілому.

“Таке наше завдання”, - наголосив Президент.

Він нагадав співдоповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ, що на сьогодні в Україні триває імплементація нового Кримінального процесуального кодексу. За словами В.Януковича, мета цієї роботи — наблизити українське законодавство у цій сфері до європейських стандартів.

В.Янукович підкреслив на важливості співпраці України з Радою Європи у цій сфері.

Також він повідомив про роботу Конституційної асамблеї, що співпрацює з Венеціанською комісією.

Своєю чергою М.Репс висловила задоволення, що сьогодні ні в кого не викликає сумнівів європейський курс України.