Павло Балога / Фото: Thekievtimes.com

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив про вихід народного депутата України Павла Балоги із фракції Партії регіонів.

Як передає кореспондент УНІАН, це повідомлення народні депутати з опозиційних фракцій зустріли оплесками.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2012 року П.Балога написав заяву про вихід зі складу фракції Партії регіонів.

Відео дня

8 лютого 2013 року Вищий адміністративний суд України позбавив П.Балогу та Олександра Домбровського депутатських повноважень. Підставою для такого рішення ВАСУ став позов депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Кармазіна, який заявив про фальсифікацію виборів в округах № 11 (Вінницька область) і № 71 (Закарпатська область).

14 лютого голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що направив до КС подання щодо відповідності Основному Закону рішення ВАСУ про позбавлення П.Балоги і О.Домбровського повноважень.

8 квітня П.Балога повідомив, що надішле в апарат Верховної Ради повторну заяву про вихід зі складу фракції Партії регіонів.

10 квітня В.Рибак повідомив, що 9 квітня до нього надійшла заява П.Балоги про вихід із фракції Партії регіонів. Він сказав: “Вчора я дійсно отримав заяву, де він пише, що направив другу заяву”. За словами В.Рибака, коли почав з’ясовувати, чи була перша заява від П.Балоги з цього приводу в апараті ВР, йому повідомили, що П.Балога “її забрав”.