Президент України Віктор Янукович (у центрі) під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським (праворуч), міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом (другий ліворуч), міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Франсом Тіммерманс (другий праворуч) та міністром європейських справ Королівства Данія Миколою Вамменом в Києві, в четверга, 25 квітні 2013 р.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Р.Сікорський сказав на прес-конференції у Києві.

“Якщо ми зазнаємо невдачі в листопаді, то після листопада ми можемо десятиліттями, можливо, впродовж життя кількох поколінь обговорювати і дискутувати, що пішло не так”, - сказав він.

Р.Сікорський ще раз закликав українські політичні сили відкласти в бік всі “відмінності, які є між ними”, і прийняти законодавчі акти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Відео дня

На цю тему: Посланці Європи зустрілися з українською опозицією

Він зазначив, що від’їжджає з України з більшими сподіваннями на підписання Угоди про асоціацію, ніж коли приїхав до України.

За словами Р.Сікорського, він також побачив справжню рішучість з боку Президента України Віктора Януковича й представників опозиції докласти всіх зусиль для ухвалення й виконання відповідних законів, що сприятиме наближенню України до Європейського Союзу.

Зустріч міністрів з представниками опозиції / Фото: прес-служба МЗС Польщі

«Однак ще не йдеться про досягнення згоди про формальне завершення цього процесу. Ставки дуже високі, а часу дуже мало. Я боюся, що якби потрібно було приймати рішення зараз, то відповідь була б «ні», - сказав Р.Сікорський.

На цю тему: Глава МЗС Польщі відсунув Україні дедлайн для виконання вимог Європи

Він зазначив, що зараз в Україні є три критично важливі місяці, впродовж яких влада може зробити все необхідне для підписання Угоди про асоціацію.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, в яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту “Східного партнерства”, запланованого на листопад 2013 року, за умови прогресу у зміні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.