Путін хоче приймати російськомовних нащадків жителів Імперії і СРСР / Фото: Прес-служба Кремля

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, про це йдеться у дорученні російського президента за підсумками спілкування з росіянами в ефірі російських ЗМІ.

«Розробити і внести до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації проект федерального закону, що передбачає спрощення процедур і скорочення термінів розгляду заяв про прийом у громадянство Російської Федерації від співвітчизників – носіїв російської мови, родичі яких по прямій висхідній лінії раніше проживали на території Російської Федерації і СРСР, за умови їх переїзду на постійне місце проживання до Російської Федерації і відмови від громадянства іноземної держави», - зазначається у повідомленні.

Дане доручення має бути виконане до 15 вересня 2013 року.

Відео дня

На тему: Путін: я люблю українську культуру, український народ. Це частина нашої душі

Як повідомляв УНІАН, до Держдуми РФ вже внесено один законопроект про спрощений механізм отримання російського громадянства співвітчизниками. Один із авторів законопроекту, перший заступник голови Комітету Ради федерації РФ у міжнародних справах Володимир Джабаров повідомив, що зміни до закону про громадянство можуть, у першу чергу, торкнутися 25 млн громадян країн СНД.

За даними Федеральної міграційної служби Росії, РФ в умовах демографічного спаду для економічного зростання необхідно залучати не менш як 300 тис. трудових мігрантів з-за кордону.

18 квітня віце-прем'єр-міністр РФ з питань ВПК Дмитро Рогозін запропонував видавати російські паспорти іноземним фахівцям, які зайняті у військовій промисловості.