Прасолов провів брифінг

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов сьогодні на брифінгу, коментуючи результат переговорів, проведених українською урядовою делегацією з російським Росспоживнаглядом. «Було заявлено російською стороною про те, що вони підтверджують невідповідність вмісту продуктів і тих написів, які містяться на упаковці. Підтвердження про те, що знайдено якісь токсичні речовини, з російського боку не надходили. Тобто їх немає», - сказав Прасолов.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про запровадження заборони на постачання до Росії продукції української корпорації Roshen.

30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції української корпорації Roshen бензапирену, що має канцерогенні властивості.

Відео дня

31 липня Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу Росії (ФМС) про заборону на постачання на територію РФ продукції чотирьох фабрик Roshen.

6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці. Перевірку якості кондитерських виробів Roshen вже провели Білорусь, Молдова, Таджикистан і Казахстан, проте санітарні служби цих країн жодних порушень не виявили.