Захоплений ТЦ у Кенії, стоп-кадр відеотрансляції телеканалу Аль-Джазіри

Про це начальник поліції Кенії Девід Кімайо повідомив у своєму блозі в Twitter, передає РИА «Новости».

Кімайо також зазначив, що силовики "одержують перевагу" над нападниками.

Раніше в будівлі ТЦ прогриміло кілька потужних вибухів. Як повідомляло агентство Рейтер, співробітники силових структур Кенії намагалися проникнути до будівлі ТЦ через дах. Для цього вони здійснили серію контрольованих підривів.

Відео дня

На тему: У Кенії розпочався штурм захопленого терористами ТЦ

Міністр внутрішніх справ країни Джозев Оле Ленку на прес-конференції повідомив, що в ході операції зі звільнення заручників у торговельному центрі в столиці країни силовики ліквідували двох бойовиків.

За словами міністра, силовики контролюють усі поверхи ТЦ у Найробі, десять силовиків отримали поранення, проте жертв серед них немає. Операція скоро завершиться, заявив міністр.

Також Ленку повідомив, що серед терористів є громадяни кількох країн, проте не уточнив, яких саме.

21 вересня озброєні люди напали на відвідувачів фешенебельного ТЦ Westgate в Найробі. Пізніше відповідальність за напад узяло на себе пов'язане з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда "угрупування "Аш-Шабаб". В результаті нападу загинули 69 осіб, зникли безвісти понад 60, близько 200 осіб отримали поранення. Серед загиблих - члени сім'ї Президента Кенії, а також іноземні громадяни, зокрема - США, Франції, Великої Британії, Канади та Південної Кореї.