Франк Вальтер Штайнмаєр Штайнмаер / Фото : Ginniwunni, Википедия

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це Штайнмаєр сказав на прес-конференції у Варшаві в четвер увечері після переговорів з главою польського МЗС Радославом Сікорським.

"Гроші, які підуть з Росії, дозволять уникнути негайного дефолту країни, але факт того, що Україна не підписала Угоди про асоціацію є свідченням того, що Україна закриває себе перед необхідними реформами для покращення ситуації в країні", - сказав він.

Міністр відзначив, що пропозиція росіян матиме короткостроковий ефект та приведе до ще більшої залежності українців від росіян.

Відео дня

"Довгостроково така пропозиція веде до залежності України, яку можна було б уникнути, якби українці погодилась на пропозицію ЄС", - сказав він.

Штайнмаєр також зауважив, що він обговорював ситуацію в Україні з Сікорським, та вони обоє висловили жаль з того факту, що українська влада вирішила зупинити підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Німецький міністр додав, що пропозиція ЄС залишається в силі, та сама Україна повинна вирішувати, чи підписувати згадану Угоду.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня в Москві після засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема, про зниження вартості російського газу для України до 268,5 долара за тис. кубометрів, а також про придбання Росією євробондів України на 15 млрд доларів.

Путін уточнив, що уряд Росії ухвалив рішення розмістити в цінних паперах українського уряду частину своїх резервів із Фонду національного добробуту обсягом 15 млрд дол.