Добкин, Харьков, съезд, Украинский фронт / dozor.kharkov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії "За Україну!", Стойко закликає “вивчити це питання, вжити негайних і жорстких заходів щодо недопущення неконституційної зміни державного устрою”.

У зверненні Стойка зазначається, що Добкін заявив у ході круглого столу: «Соціально-економічні й політичні процеси в посткризовій Україні» у Харкові, що «федералізація дає можливість законодавчо, конституційно закріпити право території на більш широкі повноваження». Стойко також наводить цитату Добкіна про те, що «якщо проводити децентралізацію в унітарні державі, то скільки повноважень на місця не давай, ухвалюється один спеціальний закон за назвою бюджет, і вся ця самостійність регіонів і децентралізація перетворюється на пшик».

Читайте такожДобкін підтримав внутрішні війська, сфотографувавшись у шоломі й зі щитом

Відео дня

Стойко наголошує, що “такі заклики керівника Харківської ОДА до федералізації України в умовах політичної кризи в країні, - це реальна загроза для суверенітету і територіальної цілісності держави”.

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого ц.р. Служба безпеки України за заявою депутата Стойка відкрила кримінальне провадження щодо підготовки до здійснення посягання на територіальну цілісність України.

Читайте такожДобкін хоче надати силовикам, які протистояли протестам, статус учасників бойових дій

Раніше Стойко звернувся до голови Служби безпеки України і генерального прокурора України з вимогою вжити негайних і жорстких заходів з недопущення розгортання сепаратизму в Автономній Республіці Крим.

Підставою для такого звернення стали оприлюднені у ЗМІ заяви кримських депутатів від Партії регіонів про необхідність ухвалення Верховною Радою Криму звернення до Президента і парламенту Російської Федерації з проханням захистити статус автономії і права населення Криму.