Коморовский / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, про це Коморовський заявив сьогодні в ефірі польського телеканалу TVP Info.

"Треба подумати, як не лише реагувати на кризу в Україні, як не гасити політичну, економічну та військову пожежу, але як почати систематично підтримувати процес модернізації України, аби допомогти Україні", - сказав він.

Читайте такожКоморовський про Путіна: Потенційного агресора треба затримати на початковому етапі

Відео дня

Коморовський зазначив, що таким чином польська влада досягне також власних "національних цілей та допоможе сама собі".

"Справа України вимагає також визначення ситуації, в якій ми опинились через кризові явища, котрі, можливо, ще не закінчаться. Це стосується також економічних проблем. Економічна криза в Україні призводить теж до збитків польських фірм", - сказав президент.

Він наголосив, що вбачає можливість врегулювання кризи в Україні політичним шляхом.

"Зараз є шанс, але немає гарантії, що ці явища "гарячої кризи" можуть минути, тому краще не проспати цей момент", - додав Коморовський.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 3 квітня, президент Польщі оголосив про перенесення спеціальної Ради Кабінету міністрів під його головуванням, заплановану на сьогодні, на 8 квітня через сьогоднішнє голосування у польському Сеймі.

Рада Кабміну під головуванням президента РП є спеціальним конституційним органом, котрий скликається для обговорення найважливіших для Польщі питань і з початку каденції Коморовського у 2010 році він скликав її лише тричі: як в.о. президента після Смоленської авіакатастрофи та як обраний президент для обговорення питання головування Польщі в Європейському Союзі та приєднання Польської держави до зони євро.

З початку політичної кризи в Україні, що розпочалась після відмови Кабміну Миколи Азарова від підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року, Коморовський тричі скликав Раду національної безпеки Польщі, до складу якого входять міністри та представники опозиційних сил.