яценюк


"ГПУ повинна терміново вжити заходів щодо оскарження рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який звільнив Лозінського", - написав він у своєму Twitter.

"Також слід притягнути до відповідальності всіх осіб, внаслідок дій або бездіяльності яких стало можливим це неправомірне рішення", - додав прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, увечері 11 червня стало відомо, що Лозінського випустили з в'язниці за станом здоров'я.

Відео дня

Читайте такожНардепа-вбивцю Лозінського відпустили з в'язниці за станом здоров'я

У Державній пенітенціарній службі заперечують причетність відомства до звільнення засудженого.

ДПТС України в серпні 2013 року спростувала інформацію про переведення Лозинського, засудженого за вбивство до 14 років позбавлення волі за вбивство мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, на дільницю соціальної реабілітації із загальної камери в Бориспільській виправній колонії № 119 (Київщина).

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозинським, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.