вфыв

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це сьогодні на прес-конференції у Варшаві повідомила учасниця акції Уляна Перескоцька з "Медіа-сотні".

"На кожній нашій демонстрації були росіяни, які виступали проти Путіна та говорили, що вони нас підтримують", - сказала вона.

Читайте такожСтрєлков має більше шансів на крісло президента РФ у 2018 році, ніж Путін - опитування

Відео дня

За словами активістки, більшість жителів Євросоюзу, які були свідками організованої українцями акції, "більше позитивно, ніж негативно" ставились до них. Проте вона зауважила, що було багато байдужих людей, зокрема в Німеччині та Франції.

Представник телеканалу «Спільнобачення» Володимир Карагяур, який також брав участь в акції, зазначив, що реакція людей дуже залежала від того, наскільки об'єктивно висвітлювали події в Україні європейські засоби масової інформації. За його словами, до катастрофи малайзійського авіалайнера у Донецькій області більшість громадян країн ЄС взагалі не цікавили події в Україні.

Як заявив активіст київського Автомайдану Кирилл Марлінський, учасники акції намагалися донести до європейців думку, що в Україні насправді відбувається не громадянська війна, як це подають російські ЗМІ, а має місце пряма агресія РФ. За його словами, під час зустрічей з місцевими жителями активісти намагалися відповісти на запитання про події в Україні та представити українську точку зору на те, що насправді відбувається.

Одна з активісткок Юлія повідомила УНІАН, що за час акції, у рамках якої її учасники відвідали Польщу, Німеччину, Нідерланди, Італію, Австрію та Бельгію, конфліктна ситуація виникла лише у Відні. За її словами, двоє росіянок намагалися перекричати українців і заявляли, що все, що ті говорять, - це неправда. "Як нам сказали, вони так постійно реагують на всі подібні українські демонстрації", - сказала співрозмовниця агентства і додала, що росіянкам не вдалося зірвати акцію українців.

У рамках акції її учасники трьома автомобілями подолали майже 5 тис. км та відвідали, зокрема Люблін, Краків, Варшаву, Відень, Париж, Амстердам, Брюссель та Берлін.

Активіст Автомайдану Ілля Дашивець додав, що учасники акції вирушили в європейське турне після того, як організовували акції проти російської пропаганди на сході України. "Спочатку ми займалися сходом, центрами біженців і логістичними поставками, їздили в Донецьк, у Луганськ, і тільки потім ми поїхали сюди, бо це теж потрібно", - сказав він. За словами Дашивця, за останніми даними, за діяльністю Автомайдану стежать близько 80 тис. осіб, 40 тис. з яких – у Twitter, 10 тис. – у Facebook.