Сотник Майдана рассказал о своих впечатлениях о центре Киева / Фото УНИАН

Сотник Майдану Володимир Парасюк вважає, що вже настав час навести порядок у центрі Києва, але влада має вирішити цю проблему виключно мирним шляхом.

Про це Парасюк сказав у коментарі УНІАН з приводу сьогоднішніх подій на Майдані, коли комунальні служби намагалися звільнити центральні вулиці столиці від барикад та наметів, проте зустріли сильний спротив так званих «майданівців».

Читайте такожМешканці Майдану підпалили шини, аби завадити комунальникам розібрати намети (онлайн-трансляція)

Відео дня

«Я не знаю ціль перебування людей на Майдані. Якщо вони вважають, що вони контролюють владу, то можу чітко заявити, що вони помиляються. Це не є контроль влади», - сказав Парасюк.

За словами активіста, він пішов з Майдану, «як тільки були перші ознаки того всього, що відбувалось у країні – сепаратизму». «Я пішов з цього Майдану, і зі мною пішли всі свідомі люди, які зараз і в Нацгвардії, і в інших різних батальйонах…», - сказав він.

«Для мене Майдан завжди залишається чистим і світлим. Але я вже давно просто туди не захожу, на цей Майдан, щоб серце не боліло. Оці події, які відбуваються у мирному Києві, що тут знов щось горить, палає, це неприємно. Ми все ж таки цивілізовані люди. Ми бандитську владу вигнали, треба знаходити далі якісь компроміси, говорити. Ми вийшли на таку пряму, що є вже просвіт миру і побудови держави… Як би це боляче не звучало, але пора у центрі наводити порядок», - переконаний Парасюк.

За його словами, існують дуже багато інших законних і цивілізованих методів для того, щоб контролювати владу.

Водночас Парасюк підкреслив, що ті люди, які зараз перебувають у наметах на Майдані, що б про них не говорили, але вони є громадянами України і з ними треба рахуватися.

Читайте такожВлада не повинна проявляти «м’якотілість» у питанні демонтажу барикад в центрі Києва - експерт

«Якщо ви взяли на себе відповідальність влади, то, будь ласка, це є громадяни України, якими б вони не були. Йдіть, спілкуйтеся, знаходьте компроміс. Якщо ви назвали себе слугами народу, вирішуйте проблеми. Це є проблема внутрішньодержавна. Йдіть, вирішуйте. Головне це все робити мирним способом», - наголосив Парасюк.